A Steam for Linux továbbá néhány - nagysikerű - Linux-ra is megjelent játék részletes bemutatása

A korábbi cikkemben közreadtam már, hogy a Steam hivatalosan is létezik a Linux rendszereken is - egészen pontosan 2013. Február 15. óta. Most bemutatom a részleteket, hogyan is használhatjuk a Steam-et az Ubuntu Linux rendszereken - néhány nagy sikerű játékszoftvert próbaképpen feltelepítve onnan.

1.) Letöltés és telepítés

Mielőtt belekezdenénk - érdemes alaposan végigtanulmányozni a hivatalosan kiadott leírást arról szólóan, hogy megfelel-e a számítógépünk/rendszerünk felépítése a Steam minimális hardver/szoftverkövetelményeinek.

Amennyiben a válaszunk igen - akár a hivatalos weboldalról - böngészőből letöltve - akár ide kattintva az Ubuntu Szoftverközpont-ból is könnyedén letölthetjük/feltelepíthetjük.

A Steam használatához továbbá szükségünk lesz még egy Steam-fiókregisztrációra is - amellyel bejelentkezve tudjuk majd a kipróbálni/megvásárolni kívánt játékprogramjaink listáját gyarapítani.

2.) Indítás

Sikeres telepítést követően máris elindíthatjuk az Ubuntu Linux rendszerünk telepített alkalmazáslistájából - a Steam nevű ikonra kattintva.

3.) Meghajtóprogramok frissítései

Néhány játék nagyszerűen fog futni a jelenlegi meghajtóprogramunkkal is - néhányan viszont meghálálják majd az AMD/NVIDIA-meghajtóprogram legújabb verziójának való használatát.

AMD/ATI és NVIDIA meghajtók telepítése

A Steam esetleges programhibáinak orvoslásához pedig látogassuk meg a Steam Gyakran ismételt kérdések - FAQ - hivatalos weboldalát.

Amennyiben további problémáink lennének - javasolt még a Steam hivatalos fórumoldalát is meglátogatni.

4.) Játékok tesztelése

Ígéretemhez híven bemutatok néhány nagyszerű - sikereket elért - modern játékot, amelyeket a Steam jóvoltából telepíthetjük könnyedén Linux-ra.

- Dying Light

Az idén megjelent Dying Light igazi csemege a horror-filmek/játékok kedvelői számára - "A Dying Light egy túlélési akciójáték, amelyet a játékos a főhős szemszögéből játszhat. A játék egy nyílt, hatalmas és veszélyes világban zajlik. Napközben egy titokzatos járvány által elpusztított városi környezetben barangolhat, ellátást kereshet és fegyvereket készíthet, hogy segítse legyőzni az esztelen hordákat és a húsra éhes ellenségeket, akiket a pestis hozott létre. Éjjel a vadászból préda lesz, mivel a fertőzötteknek megnő az ereje és az agresszivitása - de még inkább halálosak az éjszakai, nem emberi ragadozók, akik elhagyják fészkeiket, hogy táplálkozzanak. Minden erejére és ügyességére szüksége lesz, hogy megérje a hajnalt."

A játék ingyenes/demo kipróbálásához kattintsunk ide - aztán a játék Steam-oldalán megtalálható PC Demó letöltése menüpontra.

- The Talos Principle

A The Talos Principle egy filozófiai saját szemszögből irányítható puzzle/kirakós játék - amely a Croteam - a legendás Serious Sam játékok készítői - jóvoltából készült.

Amint láthatjuk a képen - számos értékelés szerint nagyon magas eredményeket kapott.

A játék ingyenes/demo kipróbálásához kattintsunk ide - aztán a játék Steam-oldalán megtalálható PC Demó letöltése menüpontra.


Bármelyik játékot is választanánk ki Steam-en - kipróbálás/vásárlás előtt minden esetben tájékozódjunk az adott játék hivatalos - minimális gépigénye felől!


További játékok a Steam-en Linux rendszerre

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.